Свежи зелени подправки, отгледани в саксия

зелени подправки

На всички е известно, че свежите подправки имат много по-наситен вкус и аромат от изсушените и смлени, които си купуваме в магазина. Зелените листа на свежите подправки са по-меки на вкус и доста по-здрави. Освен това, както и цветята, тези растения могат да бъдат украшение на всяка една кухня. Лесно и приятно е да си направим билкова градинка от зелени подправки вкъщи. Създаването и не е толкова сложно, а ползата от нея е всеизвестна.

В тази статия ще представим на вниманието на читателя няколко ценни съвета за това как правилно да си отгледат свежи живи подправки в дома си. Кои точно растения да изберат? Разбира се, че не всички могат да растат в саксия. Но би било хубаво да имате под ръка босилек, розмарин, магданоз, дива чубрица или мащерка. Тях не е сложно да отгледате сами. Някои от тях имат кратък вегетационен период, а други може да берете почти цяла година.
зелени подправки
Чудесен период за засаждането на растенията е пролетта, разбира се. Тогава растенията растат по-бързо. Препоръчително е да са в отделни съдове, така и грижата за тях ще е по-лесна. Още повече че различните видове зелени подправки изискват различни условия.

Растенията можете да закупите от нас. Освен че ще получите най-доброто на пазара, ще ползвате безплатно целогодишна консултация за поддържането на градинката ви.
зелени подправки
Да пристъпим към засаждането. Изберете слънчево и неветровито място на балкона, защото вятърът не само ще брули нежните растения, но и ще оказва влияние на вкусовите им качества. На слънчев прозоречен перваз е перфектното място например.

След като сте усвоили базовите знания за билковата градинка, може да пристъпите към работата по създаването и. И бъдете уверени, че няма да съжалявате.

В следващата поредица статии ще ви представим цялата информация за свежите зелени подправки за саксия. Специфичните условия за всеки един вид, както и режимът на поливане. Ще обясним най-подробно колко природна светлина е необходима, както всички специфики в отглеждането. Ще ви напътстваме и ще ви улесним в това приятно начинание.

 

 

About the author: adminangela