Идеи за дома: Цубо градина

ЦУБО градините представляват малки японски градини с размери от 3 до 15 квадратни метра. Представяме ви ги като една от нашите идеи за дома. Самото име означава мярка за площ, равна на 3,3 кв/м.

Това изкуство се появява в Япония още в средните векове, когато се извършва пренаселяване на големите градове. Това е времето, когато се появява необходимост от повече зелени площи в жилищния сектор.
идеи за дома

Едно от важните условия за създаване на цубо градина в помещението е да има достъпност на природна светлина, за да може тя да расте и да се развива като единна цялост.

Второто условие е изборът на растения. Той трябва да е съобразен с възможността за проветряване, влажността на въздуха и височината на избраните видове.За да се избегне влиянието на климатици в помещението или други вредни въздействия върху растенията, често напоследък тези красиви оазиси се оформят зад стъклени прегради.

Ползвайки нашите идеи за дома си, ще внесете дух на изкуство и природа едновременно. Източна естетика и елегантност, миниатюрна изящност и мирис на гора…това е градината Цубо.

About the author: adminangela